Betal reisen med Gebyrfritt kredittkort

Når du har tenkt deg ut på en liten reise, er det en rekke ting man må ta i betraktning. Først og fremst er det betalingen for selve ferien. For det koster en del å reise, og det koster enda mer å ha den komforten vi er vant til her i Norge.

Ut på tur, aldri sur

For å reise til spennende strøk uten å begrense seg selv altfor mye, er det lurt å gjøre grundige undersøkelser før man setter av gårde. Hvor er det høysesong, og hvor er det lavsesong? Hvor kan man fly direkte, og hvor er det mellomlandinger? Bruk litt tid på en grundig gjennomgang av mulighetene dine og de diverse kostnadene – dette kan spare deg flere tusenlapper. Så kommer vi til betalingen.

De fleste velger som regel å betale for hele reisen med én gang, for deretter å konsentrere seg om ekstrautgiftene som følger med på veien. En rimelig lur metode kan dog være å ta hovedkostnaden på kredittkortet ditt. Mange foretrekker å holde seg unna gjeld og lån overhodet, men et gebyrfritt kredittkort kan faktisk være lønnsomt hvis man har valgt rett bank.

Gode grunner til å betale reisen med kredittkortet

Den første, og mest innlysende grunnen til å betale reisen med et gebyrfritt kredittkort, er pengene du vil ha til overs. For hvis du du deler opp kostnaden for fly og hotellopphold på flere måneder, har du mer å rutte med når du faktisk er på selve ferien. I stedet for å bruke en stor del av feriepengene på de største utgiftene, kan du heller bruke disse på kos og suvenirer, og deretter betale for hotellet og flybillettene senere, i deler.

Det er jo ferien som gjelder, og all moroa du kan finne på i landet du plukker ut som destinasjon!

Ekstra bonuser med kortet

En annen ting du bør undersøke på forhånd som kan gjøre ferien din et stykke mindre kostbar, er de ulike bonusordningene kredittkortet ditt kan by på. Mange banker tilbyr nemlig både reiseforsikringer, bonuspoeng og rabatter på diverse flybilletter og hotell – så lenge man betaler med kredittkortet. Dette kan by på hyggelige overraskelser når man regner disse bonusene inn i helheten og kalkulerer den totale kostnaden på nytt.

Ja, du vil betale mer tilbake til banken hvis du betaler med kredittkortet, men med de historisk lave rentesatsene som er tilgjengelige der ute vil du neppe merke store forskjeller i totalsummen. Du trenger ikke dele opp betalingen i flere måneder, heller. Den største fordelen er nettopp at du kan få mer ut av ferien din ved å bruke kredittkortet. Så har du mer å rutte med på selve reisen i stedet, og kan ta med deg langt flere minner hjem igjen.

Så blir det faktisk deiligere å betale tilbake det lille forbrukslånet du tok med kredittkortet.